Om Blue Ocean Media


Seilerboka utgis av Blue Ocean Media, et dansk/norsk pressebyrå med fotfeste i seilsports- og båtbransjen. Utgivelsen av Seilerboka er første bokutgivelse, og dermed starten på en freelance-basert forlagsvirksomhet som kombinerer et grundig kjennskap til seiling og båtbransje med profesjonell produksjon og behandling av tekst og foto.

Siden starten i 2004 har Blue Ocean Media produsert stoff til magasiner, dagspresse og nettsider. Hovedsaklig har det handlet om artikler til båtblader og andre former for formidling av seilsport og båtrelaterte spørsmål.

Samarbeidet med Norges Seilforbund omkring Seilerboka startet med et oppdrag som gikk ut på å modernisere og oppgradere NSF's opplæringsmateriell. Prosjektet vokste etterhvert til en helt ny bok, basert på nytt tekstmateriale og nye foto og illustrasjoner. 

Magne Klann

Magne Klann (f. 1970) har alltid hatt et lidenskapelig forhold til båter og båtliv. Barndommens ferier ble tilbrakt i båt langs Sørlandskysten eller i den svenske skjærgården, alltid med utgangspunkt i hjemstedet, Sandvika innerst i Oslofjorden. Han var også aktiv konkurranseseiler i Europajolle og hadde sin første fulltidsjobb som seilmaker. Nå har han stiftet egen familie og bosatt seg i Son, et enda mer sentralt utgangspunkt for utforsking av Skagerraks kyster.

Magne Klann er fotograf og skribent, med utdannelse i visuell kommunikasjon fra England. For noen år tilbake gjorde han seg bemerket langt utenfor Norges grenser med sin spesielle fotoutstilling ”Piip-show”, der han viste fuglekasser innredet som små ”menneskehjem”. I Norge er Magne mest kjent som mannen bak de populære ”Havneboka”-utgivelsene.

I arbeidet med Seilerboka har Magne primært stått for tegninger, illustrasjoner og foto, samt redigering og tilretteleggelse av tekstmaterialet. Han har også skrevet enkelte av kapitlene.

Øyvind Bordal

Øyvind Bordal (f. 1967) har seilt hele livet; først forskjellige jolleklasser, etterhvert også på internasjonalt nivå. Som seiltrener og mannskap på forskjellige kjølbåter, og senere som eier av en lang rekke mere eller mindre merkverdige fartøyer, er pensumet etterhvert utvidet til å omfatte de fleste former for seiling. Flere av båtene har også vært ombygget og restaurert underveis, så tekniske spørsmål omkring byggeri og design av alt fra klassiske trebåter til trimaraner i kullfiber/epoxy har også vært på dagsordenen. Det har også blitt mange sjømil, blant annet etter  kryssing av Atlanterhavet og Nordsjøen, og seiling i mange forskjellige farvann - også shorthanded.

Øyvind har studert  psykologi, historie og pedagogikk på universitetet i hhv. Oslo og København, og flyttet til Nordsjælland, Danmark i 1993, hvor han stadig er bosatt. Han startet Blue Ocean Media i 2004, men har levert journalistikk på freelance-basis til pressen, både i Skandinavia og andre land, helt siden ”debuten” i en norsk lokalavis i 1985.

I arbeidet med Seilerboka har Øyvind primært stått for å skrive tekstene til boka, samt redigere og tilrettelegge samspillet mellom tekst og tegninger, illustrasjoner og foto. Han står også bak deler av fotomaterialet. 

Facebook

Se eksempler fra boka