Slik bruker du boka


Seilerboka er bygget opp som en bok man kan ”shoppe” i – kikke litt rundt både her og der, se etter det man trenger, eller det man har lyst til.

Vi har brukt mye energi på å bygge innholdet opp logisk og i en naturlig rekkefølge, og vi har også utviklet forskjellige redskaper som gjør det lettere og mer behagelig å finne vei rundt i boka.

Skiller det grunnleggende fra det avanserte 
Seilerboka henvender seg veldig bredt, og skal kunne brukes av alle slags seilere – uansett hva slags båt du seiler, og hvilken type seiling du liker best. Det skal være mulig å finne noe nyttig og interessant – noe som utvikler deg videre som seiler - uansett om du er nybegynner eller erfaren. 
På grunn av denne brede tilgangen har det vært nødvendig å forsøke å atskille det enkle og grunnleggende – det som henvender seg til begynnere og seilere som ikke har så mye erfaring - fra det litt mer krevende, det som henvender seg til erfarne seilere.

”Need to know” og ”nice to know”
I hvert kapittel har vi derfor forsøkt å samle det man skal vite først (”need to know”). Senere i kapittelet har vi supplert med stoff som også er viktig, men som man kan seile uten (”nice to know”). Typisk vil du altså finne det enkleste og mest sentrale først, og ”krydderiet”, mulighetene for å optimere og forbedre, senere. Det har ikke vært praktisk mulig å gjennomføre dette prinsippet i alle kapitlene - men det er oftest denne strukturen du finner.

Skal være en fornøyelse
Vi har også jobbet mye med det grafiske uttrykket. Kapitlene har fått forskjellige fargetoner som skiller dem fra hverandre, og det er lett å orientere seg mellom kapitlene i hver seksjon. Boka er gjennomillustrert med varierte og flotte foto og tegninger. Tekstene er luftige og lettleste, og oppdelt i overskuelige seksjoner. Profesjonell og moderne grafisk design gjør det til en fornøyelse å bla rundt i Seilerboka.

Les, kikk på bilder og tegninger - og finn det du trenger, eller har lyst til å lære mer om!

Facebook

Se eksempler fra boka